Herfst in Utrecht, Ridderoordse bossen.

Proefprojectje herfstfoto's voor de fotoclub van de Volksuniversiteit Utrecht. Het decor voor voor de herfstfoto's was de witte paaltjesroute in de Ridderoordse bossen. Wat hebben wij hiervan geleerd? Neem altijd een statief mee...

Vliegenzwammen

Tijdens de anderhalf uur durende wandeling hebben we 12 vliegenzwammen geteld. De KNNV en de NJN houden dit seizoen een inventarisatie van vindplaatsen in heel Nederland.
 
 

Stinkzwammen

In de Ridderoordse bossen was de ontwikkeling van de stinkzwammen goed te zien. We begonnen in een mijnenveldje van duivelseieren, waarna de eerste jonge stinkzwammen zich lieten zien.
 
 

Rodekoolzwam en de porseleinzwam

Deze rodekoolzwammen staan tussen de afgevallen bladeren van beukenbomen. Als je er langs loopt en er van bovenaf op kijkt zijn ze niet te zien. Pas als je vanaf een lager standpunt kijkt zie je dat er een heleboel tussen de beukennootjes staan. Kennelijk is de rode koolkleur van deze paddestoel een goede schutkleur. De hier gefotografeerde porseleinzwam heeft een stevige kluit aarde omhooggedrukt door zijn groei.

< Naar de Glass-gallery

Naar start

Naar de Nature-gallery >

Copyright © Annemiek van den Berg 31-10-2000