Weblog van Annemiek.
Mindsettings to the web
Ministeck revisited
Categories: Stories

Tja en dan ligt er een stoffige plastic koffer nostalgisch ministeck op zolder. Een krijgertje, dat geduldig wacht op… eigenlijk het einde der tijden. Ik heb er niks mee, vind het niks dat jaren 70 ministeck. Op een vergeeld hardplastic rasterplaatje kun je een mozaïekje maken door er gekleurde plastic pinnetjes op te prikken. Ik zie de klassieke afbeeldingen van paarden en oud-hollandsche scheepjes al voor me. Who wants it? Het doet me denken aan eikenhouten bankstellen van uitgelubberd bruin leer met asbak afdrukken op de armleuningen, afbeeldingen van zigeunerjongetjes met tranen, zonnebloemen in lelijke vazen en geborduurde kussens. Andere cultuur. Maar ineens zie ik het licht! Ik zie een nieuwe bestemming. Wat als ik nou eens met alleen zwarte en witte ministeckpinnetjes een QRcode leg! Als die QRcode het nou eens echt zou doen! Dan hebben we meteen een toffe mix van offline en online en een mix van culturen. De QRcode moet wel werken natuurlijk. Ik ga wel voor het echie. Eerst de QRcode genereren en als je met behulp van mijn QRministeckplaat deze blog hebt gevonden, dan heeft de code gewerkt!! Moet ik wel nog even al die pinnetjes leggen, zucht…

Hieronder zie je dat het toch gelukt is. Dat was: Try before you die. 😉

Comments are closed.