Weblog van Annemiek.
Mindsettings to the web
Those were the HCC days
Categories: Timeline

Het verlossende woord kwam op 22 september 2010 mannen, windowsmannen. Hij gaat door (min of meer) die HCC. Maar ik ben afgehaakt, al een paar jaar. Dus als je nog genoegen nam met een slap aftreksel van het feest van voorgaande jaren, dan ging je nog. Maar echt wat te halen was er niet meer op de HCCdagen in Utrecht, ook niet meer voor exposanten. Die laatsten haakten afgelopen jaren ook af. Zeker het was een feest. N.a.v. de beurs kocht ik ooit blind mijn 1e laptop, een 2e hands uit een bedrijfsdump, in de dagen na de HCC bij PC Okee in A’dam. Ik weet het nog 450 gulden, donkergrijs met een een schermresolutie alsof het ruw geweven canvasdoek was. En hij leeft nog!, ergens in Den Helder. Hij heeft een vaste relatie met een Matrixprinter en woont samen met een ondernemende oude man, die inmiddels een inniger relatie met een macbook heeft. Maar in die tijd ging je nog drie dagen lang naar de beurs. En keek je er nog naar uit! Dozen gingen gestapeld op een brak karretje, dat ik later weer voor de beursingang voor 25 gulden doorverkocht.
Altijd met hoe dan ook geritselde vrijkaarten, werkte ik me naar binnen in die lange rij mannen van 35+ , grappend dat het wel een lange rij was als je alleen voor een muismat kwam. De heren dachten nl nog niet echt dat je er als “dame” iets serieus kwam doen. Laten we de realisten onder hen echter niet tekort doen. Dank aan Wammes W, want het was erg leuk bij hem in de stand te staan op de HCC dagen destijds. Ik zag menig collega ICTer langskomen en verwondert opkijken “wat doe jij nou….?” En boxjes voor bij je iPod voor 10 euro, toch plezier van gehad in het vakantiehuisje op Texel. Je raakte elkaar ook altijd kwijt op die beurs, was ik in Hal 7, was jij al in 8 op zoek naar kabels. Daar waren die Duitsers altijd zo goed in. Ach, met weemoed denk ik terug aan de trekkies (Star Trek) in de stand van Knoware, mijn eerste provider, mijn eerste 28k modem met dat gierende geluid, een supramodem. Klasse! Inmiddels heeft Windows plaatsgemaakt voor Apple, tot mijn tevredenheid. Hmm, ik moet nog ergens de “Communicator” (van Scotty) hebben. Op weg naar een Applebeurs van het Klokhuis (2jr geleden) reden wij door een woonwijk, waarop iemand zei “Ach wat leuk, is het bij iemand thuis?!” No comment on what happened to this person 😉 . Maar goed, de HCC is er nog, mannen & vrouwen! Zoek op HCC!Digital, zie http://www.nu.nl/tech/2339579/hcc-dagen-gaan-toch.html
Maar beter nog; neem een MAC.

Comments are closed.