Weblog van Annemiek.
Mindsettings to the web
Blond
Categories: Timeline

Van vrijdag de 13e denk je altijd niet zoveel goeds te kunnen verwachten.” Oh, het is vrijdag de dertiende !” Maar deze dag hoorde ik op de radio dat dat statistisch gezien nergens op gebaseerd is. Weten we dat ook weer, mensen! Ontspan, laat los. Ik heb over deze dag dan ook niks te klagen. Ik was lekker op Texel en had via twitchers online vernomen dat de blonde ruiter op Texel gespot was! Trof ik het even, het is een zeldzaamheid. Die blonde ruiter was me tot dan toe steeds vooruit gevlogen. Samen met Henk was ik al eens achter hem aan gegaan, toen de vogel aan de Lek bij Tull en ‘t Waal zat. Niet zover van huis, dus een kanshebber, dacht ik. Maar ja, daar aangekomen stonden er wel veel telescopen op die dijkweg, maar de vogel zelf was net een half uur daarvoor gevlogen en kwam niet weerom.
De tweede kans kwam 21 mei bij het Lauwersmeer. We waren net met een groepje van Avifauna vlakbij camping De pomp aan het rondwandelen, toen blondie gemeld werd. Dan komt het dilemma; jij voelt de aandrang direct op het doel af te gaan, maar het groepje waar je je in bevindt geeft geen teken van enige opwinding. Ja en eh..later aangekomen bij de locatie, wat denk je? Geen blonde ruiter. Nou ja, nog genoeg andere leuke beesten dus niet geklaagd en je bent nog jong! Maar dan… is het vrijdag de 13e en je bent op Texel. Wat blijkt, van je familie moet je het hebben! Hup met zwager Rob in de auto naar De Staart (natuurterreintje van 7,5 hectare in het midden van de Polder Waal en Burg, natuurmonumenten.) en wat denk je? Na even door de uitstekende schutkleur met bijna naadloze aansluiting op het landschap heen te zijn gekeken, scharrelt daar vrij ongestoord een blonde ruiter recht voor je neus. Let op de mosterdgele poten! Bijna helemaal voor jezelf. Geen twitchers in de buurt, geen ellebogenwerk om ook een glimp van het beest op te kunnen vangen. Nee, gewoon verder niemand te bekennen en recht voor je in volle glorie, je catch! Drie keer is scheepsrecht. Het is niet voor niks dat de rapporteurs van National Geographic Texel rekenen tot de meest ongerepte eilanden ter wereld (12 juni 2008). Je blijft je verwonderen. En zoek maar eens via Google op blonde ruiter, ze blijven hem fotograferen!

Comments are closed.