Weblog van Annemiek.
Mindsettings to the web
Lauwersmeer 25-05-2008
Categories: Timeline

Even opscheppen. De wind mag misschien wat hard geweest zijn, daar bij camping de Pomp en de vogelboulevard Ezumakeeg, de soortjes waren er wel weer. Wat dacht je van twee steltkluten, twee witvleugelsterns, twee grauwe franjepoten al rondjes draaiend om hun eigen as, temminck strandlopers, krombekstrandloper, slechtvalk, boomvalken, kemphaantjes met mooie kragen baltsend en wel, bosruiter, zwarte ruiter, oeverloper, lepelaar en heel veel vogelaars in 1 hut temidden van fotografen. Half vogelend nederland leek uitgerukt te zijn dit zonnige weekend. Op weg naar de vogelhut, waar ik twee steltkluten in beeld had, werd ik met haastige spoed gepasseerd door opgewonden jonge vogelaars die bijna met hun elleboog werkend de vogelhut wilde bereiken voor de breedbekstrandloper. Ik heb niet gehoord dat mensen hem gezien hebben gistermiddag of vanochtend. Maar eens bij Dutchbirding op de website kijken. Op de camping vond ik de spotvogel, wielewaal, ijsvogel en zomertortel ook wel leuk. In het rietlandje vlakbij weerklonk de roerdomp. Wat een enerverend weekendje was het weer. Kunnen ze die hut niet wat groter maken?

Comments are closed.