Weblog van Annemiek.
Mindsettings to the web
Ralreigertje
Categories: Timeline

Hij werd gemeld op waarneming.nl bij de Lopikerwaard. Zondagochtend 21 oktober ben ik maar eens gaan kijken, want de plek was zo dichtbij en het was prachtig weer! In twintig minuten van Utrecht via Benschop naar Willeskop, Lopikerwaard (natuurontwikkelingsterreintje, slootjes, polder, plas). Aangekomen stond er 1 vogelaar en de ral had zich verschanst achter een dijkje. Maar hij vloog op en liet zich toen de vogelaar vertrokken was geweldig zien in het najaarszonnetje langs de slootkant. Even had ik hem helemaal voor mij alleen op 30 meter afstand, geweldig! Bovendien kwam er ook een waterralletje langs op 10 meter. Nu, maandag werd het nog beter; de ralreiger was vergezeld van twee waterrallen en bovendien sloop er langs de aangrenzende sloot een roerdomp langs de kant! Betrapt! Prachtig gezicht zo’n sluipende roerdomp. En alsof het allemaal niet op kon zag ik vandaag bij Lage Vuursche bij de camping De zeven linden twee rode wouwen in de lucht hangen, circulerend op de termiek.

Comments are closed.